Christopher Plummer steelt de show in All the Money

Oorspronkelijk zou Kevin Spacey – onherkenbaar geschminkt – de rol van J Paul Getty spelen in All the Money in the World, maar nadat de acteur ge#metood werd, poetste regisseur Ridley Scott hem weg uit de reeds voltooide film en verving hem door Christopher Plummer. Die steelt meteen de show.

Het verhaal van de film is losjes gebaseerd op de ontvoering van de zestienjarige J Paul Getty III door de Italiaanse maffia in 1973. Zijn grootvader, op dat moment de rijkste man ter wereld, weigerde losgeld te betalen, omdat hij het risico te groot vond dat al zijn kleinkinderen ontvoerd zouden worden. Het plot is min of meer bekend dus, maar toch zit je twee uur op het puntje van je stoel.

Dat is voor een groot deel te danken aan de ijzersterk acterende Plummer, die een staalharde Getty neerzet. Hij wil zijn kleinzoon terug en zet zijn beste onderhandelaar erop, maar het mag geen geld kosten. Ook probeert hij de situatie te gebruiken om het voogdijschap over de kleinkinderen af te dwingen bij zijn voormalige schoondochter. Kortom, een ontzettende klootzak, maar wel de reden om deze film te gaan zien.