Schrijver Bernhard Schlink (De Voorlezer) komt naar Rotterdam

Exlusief bij Boek & Meester, op 6 juni 20 uur in de Kunsthal: Bernhard Schlink komt vertellen over zijn nieuwe roman Olga. De auteur van De Voorlezer (verfilmd met Kate Winslet in de Oscarwinnende hoofdrol) doet in Nederland alleen Rotterdam aan. Hij wordt aan de tand gevoeld door Jasper Henderson en het publiek. Na afloop is er alle gelegenheid om een gesigneerd exemplaar te bemachtigen bij de meereizende boekhandel. Kaartjes hier.

Ik heb Olga ter voorbereiding inmiddels gelezen. De hoofdpersoon is een lerares uit Pommeren (tegenwoordig in het oosten van Polen), wier leven het wel en wee van Duitsland weerspiegelt vanaf het eind van de negentiende eeuw tot de jaren zeventig van de twintigste. Het verhaal gaat alleen over haar persoonlijk, maar tegelijkertijd vertelt Schlink een groter verhaal. Het boek heeft ook het karakter van een speurtocht, met twee plotwendingen aan het eind, waaraan je kunt zien dat de auteur begonnen is als thrillerschrijver.

En die thrillers kwamen allicht weer voort uit Schlinks juridische carrière. Hij is namelijk nog altijd een staatsrechtspecialist met een internationale reputatie. Ook die achtergrond klinkt een paar keer door in Olga. Hoe alles in elkaar steekt horen we hopelijk op 6 juni.