Congres

052

Nou heb ik al heel wat GroenLinkse congressen meegemaakt, maar zo melig als vandaag is het nooit geweest. Behalve een paar statutenwijzingen staat er helemaal niks dringends op de agenda, dus er is alle gelegenheid tot een gebbetje. Partijvoorzitter Herman Meijer doet een liedje in een jurk die hij geleend heeft van de directrice van het partijbureau, we gaan met z’n allen op de foto voor een Valentijnsactie en doen een melig quizje.

Femke houdt een speech met wat kwinkslagen en gematigde beledigingen in de richting van CDA en PvdA, en een harde uithaal naar minister Verdonk, die een achttienjarige scholiere uit Kosovo uit het klaslokaal liet sleuren, ongelijk kreeg van de rechter en wraak nam door het meisje een fradeur te noemen. Aan het eind van het congres vind ik mezelf terug in de coulissen, om twee secretaresses van het partijbureau te helpen ter verhoging van de feestvreugde rode en groene ballen op het toneel te werpen. Wat een mens allemaal bereid is te doen voor de partij…