Canvassen

066

Tot de minder enerverende onderdelen van het campagnevoeren behoort het canvassen. Om de een of andere reden is het in politieke kringen niet gebruikelijk om ‘krantjes huis aan huis bezorgen’ te zeggen, want dat wordt ermee bedoeld. Hoe dan ook, ik duw in een middag een kleine duizend verkiezingskranten in brievenbussen in Cool, de buurt rond de Witte de Withstraat.

In diezelfde straat hangen we tijdens de museumnacht nog verkiezingsborden op aan lantaarnpalen en dergelijke. We hebben nu eenmaal niet het budget van Leefbaar Rotterdam en PvdA, die abri’s volhangen met dure posters. Hoe de PvdA aan een ton komt, snap ik wel. Het is een grote partij, met veel leden en een stevige centrale kas. Maar waar Leefbaar Rotterdam anderhalve ton vandaan haalt, is me een volstrekt raadsel. Ze hebben niet eens genoeg mensen om zelf te canvassen – daar betalen ze professionele bezorgers voor. Dan doen wij het met een luizige 16.000 euro bepaald niet slecht.