De grote dag

068

Als eerste kiezer mag ik om half acht in het stadhuis mijn stem uitbrengen – vroeg, want ik moet de hele dag werken in Amersfoort. De hele dag heb ik een dubbel gevoel: enerzijds de overtuiging dat links een meerderheid gaat halen in Rotterdam, anderzijds het gevoel dat we vermalen gaan worden in het geweld tussen PvdA en LR. Dat voorgevoel komt ‘s avonds uit. PvdA 18, LR 14, VVD/CDA/SP elk 3, GL 2, CU/D66 elk 1. Toch een beetje zuur gevoel dat wij de hete kolen uit het vuur gehaald hebben en dat de PvdA ervan profiteert. Maar echt hard komt de klap uit de deelgemeenten aan: op een paar plekken stabiel gebleven, maar verder overal verloren.

Toch zijn we gek genoeg niet echt depri. LR is verslagen en dat is toch het belangrijkste. En voor de Stadspartij is het nog lulliger. Enfin, op naar het café van de SP, want daar zit de stemming er best lekker in.