Démasqué

064

Wat aanvankelijk in mijn agenda stond als weer een lijsttrekkersdebat ontaardde vanavond in een ontluisterend démasqué van Leefbaar Rotterdam. In de ochtend had Marco Pastors zijn excuses aangeboden voor het beledigen van Marokkanen, een actie die terecht ook door de eigen achterban werd uitgelegd als draaikonterij om bij de PvdA in het gevlei te komen.

In een poging die misser weer goed te maken ging vriend Marco tijdens het debat in de bibliotheek helemaal los en deed pogingen alles te beledigen wat los en vast zat. Hij werd uitgejouwd. Na afloop luisterde ik twee Leefbaren af die ervan overtuigd waren dat het publiek ingehuurd was door de linkse maffia. Tsja, dat is natuurlijk ook een verklaring.

Anderzijds, slechte publiciteit is beter dan geen publiciteit, zullen ze misschien bij LR denken en deze actie leverde hen voor de tweede achtereenvolgende dag een fragment in Nova op, nadat gisteren al een dronken wethouder Marianne van den Anker de partij in the picture speelde. Enfin, in de nazit van GroenLinks, Stadspartij en SP was het erg gezellig.

Update een dag later: het blijkt inderdaad te werken. In de peiling van vanavond staat Leefbaar Rotterdam op 15 zetels (PvdA 17, CDA/VVD/GL/SP elk 3, CU 1).