Media

063

Met de campagne lekker op gang slaat GroenLinks lekker zijn slag in de media, al blijft het nogal onvoorspelbaar. Onze actie ‘Hart tegen hard’ van maandag leverde maar belangstelling van één fotograaf en journalist op, maar scoorde toch de voorpagina van het Rotterdams Dagblad. Mooi plaatje van Femke Halsema die een fouilleervrije zone onthulde. Daar doe je het voor.

Gisteren lanceerden we een emancipatieplan en gingen we met kamerlid Naima Azough op bezoek bij een opvang van tienermoeders en allochtone vrouwenorganisatie Dona Daria. Geen journalist was geïnteresseerd, maar vandaag barstte alsnog rumoer los om een heel klein elementje in het plan, dat daar ook specifiek in gestopt was om opzien te baren: een aparte vrouwenwagon in de nachtmetro, naar analogie van de vrouwenparkeerplaats bij Now&Wow. Ergens had iemand dat verkeerd begrepen en er een aparte wagon voor allochtone vrouwen van gemaakt. Maar vervolgens werd ons kandidaat raadslid Nadya van Putten wel platgebeld door de media en kon ze het plan ontvouwen. Zo gaan die dingen.