Nagekomen mededeling

070

100 miljoen doden door het communisme
Banden met een pedofielen vereniging
Treinkapers, fraudeurs en geweldplegers in de partij
Aanzetten tot de moord op Fortuyn
Oproepen tot verstoren vergaderingen van “rechtse” partijen
Verraad aan het eigen volk door uitverkoop Nederlandse cultuur
[logo’s SP en GroenLinks]
Geen stem voor deze rode fascisten

Deze posters zonder afzender verschenen een paar dagen voor de verkiezingen her en der in het Rotterdamse straatbeeld. De eerste constatering in onze kringen was uiteraard dat er maar één spelfout in staat. Zo arrogant zijn we dan ook wel weer. Maar het blijft natuurlijk verontrustend dat er types in de stad rondlopen die graag dingen wereldkundig maken waarvan ze zelf ook beseffen dat ze zo over de schreef gaan dat je je naam er beter niet onder kunt zetten.

Overigens, als je ‘uitverkoop nederlandse cultuur’ in Google intikt, komt als eerste de website van Nieuw Rechts boven drijven. Tik je ‘pedofielen vereniging’ (foutief gespeld als twee woorden) in, dan duiken Stormfront en weer Nieuw Rechts hoog op de lijst op. De term ‘rode fascisten’ is zo populair dat de antifascistische site van Kafka bovenaan de lijst belandt. Maar verder heb ik uiteraard geen flauw idee wie die postertjes nou geplakt zou kunnen hebben.