Prettig weekend

079

Nou, dat was me weer een prettig weekendje. Op zaterdagochtend moest ik als voorzitter van de kandidatencommissie partijbestuur bij de partijraad zijn voor de verkiezing van een nieuwe penningmeester en secretaris partijontwikkeling. Dat liep gesmeerd. Maar die middag besloot de partijraad in haar wijsheid om alsnog eerste-kamerlid Sam Pormes niet te royeren. Die, laten we zeggen, minder verstandige beslissing was ingegeven door een intensieve lobby, die zich merkwaardig genoeg juist tot doel gesteld heeft het integriteitsgehalte van GroenLinks op te krikken.

Enfin, zo heb je twee nieuwe partijbestuurders naar voren geschoven, zo dreigt de hele ploeg op te stappen. Na spoedberaad zondagmiddag besloot partijvoorzitter Herman Meijer de consequenties te trekken van wat toch een motie van wantrouwen uit de partijraad was. Op zijn dringende verzoek bleef de rest van het bestuur zitten. De partij kan nu eenmaal niet stuurloos achterblijven, ook niet als een ledenvertegenwoordiging op een achternamiddag enkele maanden gedegen onderzoek ter zijde schuift.