Taïda oprotten!

087

voor daadkrachtig Nederland! De rechter heeft gesproken. Taïda Pasic, ingeburgerd vwo-scholiere te Winterswijk, moet maar in Sarajevo haar eindexamen doen. In Nederland is geen plek voor slimme Kosovaarse meisjes. Daar heeft deze kenniseconomie helemaal geen behoefte aan. Regels zijn nu eenmaal regels. Zo gaat dat in een beschaafd land. Let’s do it. Go, Rita, go.

Het trieste voor Taïda is dat ze waarschijnlijk meer het slachtoffer van alle publiciteit geworden is dan van IJzeren Rita. Die maakt namelijk meer dan haar voorgangers gebruik van haar bevoegdheid om soepel te zijn. Maar als er publiciteit is, moet Rita voor haar imago waken en vliegt ze er hard in. Dat moet ook wel, want ze moet het meer van beeldvorming hebben dan van daadkracht. Van die 26.000 asielzoekers die ze even ging uitzetten, zitten er dik 25.000 nog altijd hier. Christenen naar Syrië? Mislukt. Homo’s naar Iran? Mislukt.

Rita’s lijst van mislukkingen is lang. Dat is uiteraard de schuld van de linkse kerk die Rita het leven zuur maakt. Je zou je bijna gaan afvragen: al die mensen die op webfora ‘Taïda oprotten’ schreeuwen, zouden die dat soms doen omdat ze Rita zo zielig vinden?