Zuuuuuuuuur

093

Ik kon het gewoon niet laten, op deze dag waarop het nieuwe college gepresenteerd wordt, even te kijken op de website van Leefbaar Rotterdam. Beetje verongelijkt toontje wel, in de commentaren daar, zeker op het bericht dat Orhan wethouder wordt. Iemand die zich Ronald Sorensen noemt, schrijft: “GroenLinks. Agossie! De verkiezingen verliezen, in de vorige periode een vrouw niet als leider accepteren, een etnische ruzie met een Marokkaaan uitvechten en nu beloond worden, omdat je toevallig Turk bent.” Hmmm, stemmingmakerij is wel eens op een elegantere manier bedreven.

Enfin, het geeft wel aan welke kolossale taak Orhan te wachten staat om alle burgers bij de samenleving te betrekken. Conservatieve moslims die hier liefst een klein Marokko zouden handhaven, zijn natuurlijk lastig, maar ze vormen slechts een kleine minderheid, met afnemende invloed. De leefbaren vormen een veel grotere minderheid en hun houding tegenover de moderne, multiculturele samenleving is minstens zo negatief. Toch zullen ook zij moeten meedoen. Of achterblijven.