And now for something completely different

150

Tussen alle politieke en culturele hectiek door is het wel eens aardig wat gas terug te nemen. Bijvoorbeeld door een gastcollege te geven voor een postacademische opleiding van de Universiteit van Amsterdam in de bossen van Leusden, over een oud onderwerp. Ookal vertel ik dit verhaal al tien jaar, het blijft verfrissend om van een intelligent publiek feedback te krijgen.

Minstens zo verfrissend was de late avondwandeling door de bossen terug. Ondanks alle lichtvervuiling en het luidruchtige geraas van de A28 op de achtergrond voelde ik me af en toe behoorlijk verloren, terwijl ik stapje voor stapje mijn weg naar de dichtstbijzijnde bushalte zocht. Van dat soort gevoelens van onveiligheid heb ik rond mijn woning in het Oude Westen nou nooit last.