De nieuwe lakmoesproef (2)

155

Tsja, daar kan ik na gisteren niet omheen: ook de Rotterdamse GroenLinks-wethouder Orhan Kaya weigert zich uit te laten over de Armeense genocide. Gelukkig geeft hij op zijn persoonlijke pagina bij de gemeente wel een hint: zijn favoriete boek is Sneeuw van Orhan Pamuk. Eerder dit jaar werd Pamuk door Turkse nationalisten voor de rechter gesleept omdat hij de Armeense genocide luid en duidelijk erkende.

Overigens vind ik je totaal onthouden van commentaar nog net even iets eleganter dan roepen dat het maar eens onafhankelijk onderzocht moet worden, zoals Kaya’s collega Hamit Karakus (PvdA) bepleit. Dat is namelijk al lang gebeurd. Ja, er was sprake van genocide. Niet zo systematisch als door de nazi’s, maar beter georkestreerd dan in Rwanda.

Update een dag later: dit is duidelijker.