Kernenergie is emotie

145

Naar aanleiding van een bozige column in De Ingenieur, waarin ik zowel de nucleaire lobby als de verstokte tegenstanders van kernenergie tot zeurpieten uitriep, kwamen verzoeken om het uitgebreidere artikel dat ik erover geschreven. Daarom is dat nu hier te vinden.

Voor degenen die geen zin hebben het allemaal te lezen volgt hier de conclusie:

“In zekere zin zou je kunnen zeggen dat kernenergie in de jaren vijftig en zestig overhaast volwassen verklaard is, en daardoor in een impasse beland. Er zijn nog enkele decennia van verbeteringen nodig om met name het afval op een maatschappelijk aanvaarde wijze te verwerken. Vanaf pak weg 2040, het moment waarop de olievoorraden echt op beginnen te raken, kan kernenergie dan een serieuze, duurzame leverancier van elektriciteit en warmte worden.”