Congres

158

Enfin, GroenLinks hield dus congres in Zwolle en het was vooral een hele lang zit waarin Femke haar leiderschap bevestigde, niet zozeer door zonder tegenstad als lijsttrekker gekozen te worden, maar vooral door haar sociale visie vrijwel zonder wijzigingen langs de leden te loodsen. Er was wel de nodige tegenstand, maar toch een duidelijke meerderheid voor hermvormingen.

Verder waren er heel veel blije kandidaten. Het congres serveerde zoveel mogelijk niet-Amsterdammers af. Toch slaagden een Utrechtse, Groningse en Apeldoornse er nog in om een plekje in de top tien te veroveren.

Wat wel opvalt is het onbeschofte gedrag van veel partijgenoten om lekker aan de borrel te beginnen voordat de laatste stemmingen gedaan zijn. Het is niet bepaald netjes naar kandidaten toe als er op een gegeven moment nog minder dan 200 mensen aandacht voor hen opbrengen, terwijl we met 500 begonnen. Weinig respectvol, vind ik dat.