Groeten uit het rampgebied-to-be

169

De Weenahof staat op instorten, kopt het Rotterdams Dagblad vandaag. Het massieve complex, ooit een probleemgebouw, nu een yuppenflat, staat in u-vorm om de ijshal waar het spoor van Randstadrail deels onderdoor wordt gegraven. Voor de tunnel is gemorreld aan de fundering van de hal.

Enkele bewoners hebben scheuren geconstateerd, maar de gemeente oordeelt dat die niet het gevolg zijn van de werkzaamheden. Een rechtszaak hielp niet, dus dan nu maar via de krant een oproep om de Weenahof onmiddellijk te ontruimen. Het Centrum Beeldende Kunst, dat een depot in het gebouw heeft, is al bezig zijn biezen te pakken, omdat grondwater door de scheuren omhoog komt.

Enfin, mocht dit log plotseling stilvallen, dan weet u waaraan dat ligt.

Update een dag later: nogmaals uitspraak van de rechter, Randstadrail mag gewoon verder gaan. Hoger beroep volgt.