Idols voor kamerleden

175

Vind jij ook dat mensen zijn in te delen in poezenmensen en hondenmensen? Wil je niet op de verkeerde stemmen? Kijk dan bij het Nieuwe Stemmen om te kijken wie er aan jou criteria voldoet. Welke kandidaten zijn veganist? Wie roken er? Hoeveel artikelen in tijdschriften hebben ze gepubliceerd? Wie is er nog single? Kortom, een hartstikke handige kieshulp voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in programma’s, maar wel in poppetjes.

GroenLinks is niet lekker vertegenwoordigd. Ik dacht met ‘vrouw, universitair, roker’ Femke er wel even uit te vissen, maar ze blijkt er niet in te zitten. Slechts 17 van onze 30 kandidaten zitten in het systeem. Daarmee is GroenLinks na de Partij voor de Dieren het minst aanwezig. Misschien omdat wij dit soort vormen van populisme verafschuwen. Wat misschien ook wel weer verklaart waarom de SP wel bijna compleet is. (met dank aan Sargasso)