Mediabox (1)

167

Over UPC vertelde een bevriende directeur van een pensioenfonds me ooit: “Ze wilden dat we in hen investeerden. Dus ik ben langs gegaan voor een presentatie van hun bedrijf. Dat voelde niet goed. Ik vertrouw de mensen daar gewoon niet.”

Datzelfde UPC is al een poosje bezig met een dubieuze actie, waar inmiddels kamervragen over gesteld zijn. Het komt erop neer dat je, na wat schriftelijke spam, ongevraagd een mediabox krijgt toegestuurd waarmee je (duurdere) digitale televisie kunt kijken. Vervolgens word je telefonisch gespamd met de vraag of je hem wilt houden. Wil je dat niet, dan verwacht UPC dat je zelf de doos terugsjouwt naar het postkantoor.

Enfin, zaterdag was ik de klos. Er staat inmiddels een doos in de bergruimte en ik heb een mailtje gestuurd dat ze hem weer mogen komen ophalen. Benieuwd naar de reactie. Iets zegt mij dat dit niet van een leien dakje zal gaan.