Al Gore op de betondag

193

Betondag in de Doelen. Iedereen is er. Dat betekent veel blanke mannen in niet al te subtiele pakken, waartegen die twee Indonesische meisjes met hoofddoekjes schril afsteken. Het gezelschap laveert langs talloze stands met het aanbod van de vaderlandse civiele techniek. Heel veel eten en drinken ook, bier en wijn bij de lunch, een ijscokar. Verder wat lezingen, maar dat is bijzaak. Enfin, Justus van Oel doet betere sfeerbeschrijvingen dan ik.

Maar wat opviel was het thema dat deze ondernemersclub gekozen had. Nederland en het water in 2025. Klaas Strijbis, lid van het verenigingsbestuur, zei letterlijk: “De verkiezingsstrijd gaat over alles behalve klimaatverandering. Dat laten de politici links en rechts liggen.”

Nou zeggen ze dat natuurlijk ook omdat aan het oplossen van vergrijzing en zorg geen beton te pas komt, maar als ik er niet in mijn functie als journalist geweest was, had ik het niet kunnen laten te roepen: leve de eko-nomie.