Nur Literatur

189

Vanavond in Kriterion, de oude bioscoop aan het Stationsplein in Rotterdam, de veertiende aflevering van Nur Literatur, met optredens van Abdelkader Benali, Mark Boog, Saskia de Coster, Herman Koch, Ilja Leonard Pfeijffer, Robbert Welagen en Christiaan Weijts. Dat betekent een auteur, een katheder en een microfoon. Anders niets. En toch altijd weer boeiend genoeg om een volle zaal te garanderen.

Voor de liefhebbers van wat meer lawaai is vandaag de laatste dag van het Rotterdam Electronic Music Festival op diverse locaties in de stad. Zelden zal een eerste editie van een festival zoveel publiciteit gehaald hebben, het gevolg van uiterst professionele marketing door de twee initiatiefnemers dj Joachim Marijnen en voormalig Off_Corso voorman Michel Smit. Wordt ongetwijfeld vervolgd.