On the road (3)

198

Sara Kroos zit in de bus en dat zullen we weten. “Schrijf op: ik zit hier in de bus en het is heel gezellig”, commandeert ze. De sfeer tendeert nu naar jolig. Femke geeft een interview aan de BBC. Spreekt een filmpje in voor een fan, eveneens genaamd Femke, die vandaag jarig is. Staat een website te woord en een groepje ingestapte jongeren die strijden tegen fout vlees . Krijgt, met andere woorden, nauwelijks een moment rust.

In de binnenstad van Nijmegen heeft Raymster het publiek al vast voorverwarmd. Het is natuurlijk een thuiswedstrijd, dus erg moeilijk wordt het Femke niet gemaakt met vragen over onder meer milieu, emancipatie, asielbeleid en Uruzgan. Alleen Sara werkt zich met haar grote mond in de nesten en moet tot de orde geroepen worden. Maar goed, ze is ook ingehuurd als ongeleid projectiel. Femke: “En dat doet ze met heeel veeeel tegenzin.”

Dan is het tijd voor de een-op-eentjes. Boeken signeren, posters. Raymster geeft het op, hij kan de concurrentie met Femke niet aan. In de bus komen alsnog wat fans handtekeningen bij hem halen. Femke gaat onvermoeibaar door. Tegen drieën is het mooigeweest. Femke stapt terug in de auto. Op naar het volgende televisiedebat en daarna Paul en Witteman.