Nighttown gaat weer open

232

Nighttown gaat weer open. Althans, het college heeft 400.000 euro uitgetrokken om de programmeringsstichting weer op de benen te helpen. Dat is minder dan het bedrag dat de stichting nog te goed had van de failliete horeca-bv waar het allemaal mee begon.

Het is bovendien een sigaar uit eigen doos, want er was een miljoen gereserveerd voor een verbouwing van het pand. Dat gaat niet door. Er is dus 600.000 euro eenmalig te besteden voor de popsector. Daarvan, mag ik wel verklappen, is een deel bestemd om de reorganisatiekosten van Waterfront te dekken.

De rest wordt gestopt in een injectie om de sector te professionaliseren. Want van de ene op de andere dag failliet gaan en dan ook nog eens niet weten waar de tonnen zijn gebleven, zoals Nighttown overkwam, getuigt niet van een grote zakelijke greep op de business.