Pispaaltje van de oppositie

226

Het blijft rommelen rond de Rotterdamse GroenLinks wethouder Orhan Kaya. Een interview in het Rotterdams Dagblad naar aanleiding van het uitgestelde participatiebeleid was voor de oppositie van SP en Leefbaar Rotterdam gisteren aanleiding om in de krant over zijn aftreden te speculeren (niet online na te lezen).

Het is op zich natuurlijk een beetje merkwaardig om publiekelijk hoog op te geven van je integratiebeleid, met als argumenten dat veel mensen in de stad een gesprek met je aanvragen en dat je tot voorzitter van een Europees overleg gekozen bent, terwijl je niet in staat bent dat beleid in een stuk aan de raad te presenteren.

Anderzijds was het uitblijven van de notitie netjes in het college en met de coalitiepartijen besproken, dus Kaya had zich volgens de regelen der kunst ingedekt. Maar het is natuurlijk niet leuk te belanden in de rol die tijdens de vorige periode voor Marco Pastors was weggelegd, namelijk pispaaltje van de oppositie.