Kont uit het raam en poepen maar

258

De Rotterdamse Mathenesserdijk heeft last van een raampoeper. Dat klinkt als een variant op de raamambtenaar, maar het gaat dus om iemand die zijn achterste uit het raam hangt en dan, nou ja, u weet wel. Daar zijn de onderburen niet blij mee.

De kwestie is inmiddels politiek geworden. Want de deelgemeente Delfshaven, een hinderlijk links bolwerk waar de PvdA de absolute meerderheid heeft, ziet dit staaltje verloedering als gevolg van de Rotterdam Wet, die het mogelijk maakte mensen met minder dan 120% van het minimumloon uit bepaalde straten te weren.

Omdat rijkere mensen er ook niet willen wonen, volgt leegstand en illegale bewoning, voorspelde GroenLinks. De PvdA steunde de wet, maar heeft nu in elk geval in Delfshaven second thoughts. Hulde. Leefbaar Rotterdam denkt dat de wet gesaboteerd wordt door linkse rakkers en dat ze anders wel zou werken. Zo kun je er natuurlijk ook tegenaan kijken.