Moslims nemen Europa over

275

Je vraagt je af wie het in hemelsnaam op de telex gezet heeft, maar het bericht haalde de online Telegraaf en Nederlands Dagblad, en laat zonder kritische reflectie de negentigjarige islamexpert Bernard Lewis aan het woord. Citaat:

“De islam zal ‘spoedig’ de meest dominante kracht in Europa zijn, aldus Lewis, omdat het continent de strijd voor zijn eigen cultuur en godsdienst heeft opgegeven. ‘De Europeanen zijn bezig de band met hun eigen geschiedenis te verliezen en raken hun zelfvertrouwen kwijt. Zij hebben geen respect voor hun eigen cultuur.’ Lewis voegde eraan toe dat Europa ‘capituleert op elk terrein dat te maken heeft met de islam, in een geest van zelfvernedering, politieke correctheid en multiculturalisme’.”

Beide kranten hadden toch op z’n minst even de moeite kunnen nemen uit te zoeken wie die meneer Lewis is. Inderdaad een islamkenner van zeer grote naam, maar ook een nogal rabiate zionist, en bedenker van de term ‘clash of civilizations’. Maar zeker niet tegen alle moslims, want die massamoord op de Armeniërs in 1915 hoef je van hem geen genocide te noemen, want hij wil betere relaties tussen Turkije en Israel. Die politieke agenda hadden de kranten wel even mogen memoreren.