Voorzitter, punt van orde

267

Vandaag stond-ie op de agenda van de gemeenteraad, het voorstel inzake Nighttown en Waterfront. Ik was voor de zekerheid om half vijf aanwezig. Om tien uur waren we eindelijk bij het punt beland.

Leefbaar Rotterdam had echter gezien dat een aantal PvdA’ers aan het wandelgangen was, en diende een ordevoorstel in om het onderwerp van de agenda af te voeren, omdat eerder tijdens de vergadering een accountantsrapport was uitgereikt dat vragen opriep. Dat voorstel werd door de volledige oppositie gesteund en kreeg zo een meerderheid. De toegesnelde fractievoorzitter van de PvdA probeerde het tij nog te keren, maar kreeg nul op het rekest van zijn partijgenoot die de vergadering voorzat.

Voor Waterfront maakt het uitstel niet zoveel uit. Voor Nighttown, dat op 1 februari een deadline had, zijn de druiven zuur.

Update twaalf uur later: en dit zegt het ADRD.