Adviesje voor Femke

288

Lieve Femke, we hebben je op het GroenLinks congres daarnet weer met z’n allen van harte toegejuicht. Maar toch zit ons iets dwars. Het is zoals Brechtje zegt: we willen dat je naar ons toe komt.

Ja maar, zul je zeggen, ik ben toch ontzettend vaak in het land? Dat klopt, maar je bent altijd op van die ingewikkelde discussiebijeenkomsten waar we je moeten delen met anderen. Natuurlijk, als je het ons vraagt, zullen we zeggen dat we externe profilering heel erg belangrijk vinden. Dat liegen we. We zeggen dat alleen omdat het politiek correct is.

Wat we eigenlijk willen is dat je een beetje ontspannen met ons komt keuvelen, gewoon in onze afdeling, als GroenLinksers onder elkaar. Dat we dan de sleutel van ons pandje vergeten en dus maar in de kroeg ernaast aanschuiven. Dat we jou vertellen over onze lokale gedoetjes en jij dan zegt heel erg met ons mee te leven. Dat jij wat anekdotes uit Den Haag vertelt en wij heel erg moeten lachen of boos worden. Dat we het vervolgens over de koers van de partij hebben en jij goed luistert, ookal vertellen we je niks nieuws. Dat we je tenslotte met z’n allen terug naar de trein brengen en blij naar huis gaan. Een aai over onze bol, dat is wat we eigenlijk willen, geen ingewikkelde discussies. Kom je?