Deelgemeente, gemeente, regioraad, provincie

316

Na lezing van het opinieverhaal van Bert van den Braak in Trouw vanochtend durf ik het ook wel te bekennen: bij de komende provinciale verkiezingen gaat het mij helemaal niet om de provincie, maar om de Eerste Kamer.

Natuurlijk ga ik braaf flyertjes uitdelen bij het station en als Femke morgen langs komt in Rotterdam, zal ik netjes lopen klappen, maar in werkelijkheid weet ik gewoon niet zoveel van de provincie. Ik weet ook niet zoveel van de regioraad, een indirect gekozen bestuurslaag die nog tussen de provincie en de gemeenten rond Rotterdam in zit. Ik vind het nogal veel bestuurslagen, en dan tel ik de waterschappen nog niet eens mee.

Kortom, ik laat me maar leiden door de landelijke politiek. Gelukkig hoef ik niet zo te dubben wat ik ga stemmen.