En de winnaar is … Ella Vogelaar!

313

Ella Vogelaar wint de prijs voor de minister die het eerste op het matje wordt geroepen voor haar uitspraak dat een boerka op straat moet kunnen. Het CDA wil weten hoe ze dat precies bedoelt.

Ja, dat wil ik ook wel eens weten. Want laten we eerlijk zijn, de boerka valt in de categorie van de peniskoker, het ninjapak en het eenzame hoelarokje: exotische kleding van elders die hier in strijd is met de goede zeden. Daar is het CDA consequent in: te blote kleding moet ook in de ban.

Ik ben geneigd iets milder te zijn. Extreme kleding is niet direct onwettig om te dragen, maar wel aanstootgevend voor de omgeving. Wie een beetje fatsoen in zijn donder heeft, laat zijn boerka of peniskoker thuis, net zo goed als hij zijn middelvinger niet opsteekt naar passanten.