Harun en de zee van fabeltjes

318

Kom, we doen weer eens een gevalletje hilarisch. De Volkskrant publiceerde vanochtend een verhaal over de Turkse creationist Harun Yahya, omdat die zich verwaardigd had een dik boekwerk op te sturen waarin hij onder meer de holocaust (waarvan hij ook wel eens beweerd heeft dat die niet plaatsvond) in de schoenen van Darwin schuift.

Nu valt daar op zich iets voor te zeggen, omdat er een helder lijntje van Darwin via de eugenetica naar Hitler loopt, maar uit alles bleek dat de Volkskrant deze meneer niet helemaal serieus nam.

Had de krant haar werk iets beter gedaan, dan had ze geweten dat Harun wel degelijk serieus genomen dient te worden. Als liefhebber van hele jonge meisjes (“als je ze anaal neemt, is het halal”). Als chanteur (“als je fotomateriaal fabriceert van vrijmetselaars, mag het”). Als nog het een en ander. Enfin, hier een kleine doopceel van meneer.