Laden, richten, vuur!

305

Gezellige middag en avond gisteren in de gemeenteraad. GroenLinks wethouder Orhan Kaya bleef overeind bij de behandeling van twee onderwerpen waarvoor de oppositie een vuurpeloton had laten aanrukken: Nighttown en de participatienota.

Tot vlak voor de vergadering waren ambtenaren druk bezig met het beantwoorden van oppositievragen over Nighttown, het poppodium dat met een schuld van twee miljoen tenonder ging. Leefbaar Rotterdam wil daarvoor schuldigen zien hangen, terwijl de coalitie vooruit wil kijken en snel de zaal weer openen. De wethouder kreeg zijn zin.

Bij de participatienota was de volledige oppositie (SP, D66, CU/SGP en LR) het eens: zij vonden de nota inhoudsloos en dienden een motie van overbodigheid in. Die haalde het uiteraard niet, want de coalitie vormde een front. Daar is het tenslotte coalitie voor.

Hoe dan ook, Ronald Sörensen heeft zijn frustraties in een fijn stukje van zich afgeschreven. Zo machteloos voelde de linkse oppositie zich in de vorige periode ook wel eens.