Volkskrant stookt het vuurtje op (2)

281

In de commentaren zo links en rechts werd de Volkskrant de opruiende berichtgeving over GroenLinks kwalijk genomen. Dat is natuurlijk onzin. Het is juist de taak van de schrijvende ratten om te porren in de politieke prut. De goed-nieuwsshow verzorgen de partijen zelf wel. De Volkskrant stookt, en dat hoort zo.

Vandaag het vervolg, waarin Wouter Bos zegt dat hij wel degelijk heel erg graag met GroenLinks had willen regeren. Hij verwijst naar het rapport van de informateur – maar dat is een opsomming van officiële standpunten, die niet zo heel veel zegt over de fluisteringen en lichaamstaal. Kortom, ik ben niet zo overtuigd.

Overigens kun je de Volkskrant best een GroenLinks bolwerk noemen. In het genuanceerde commentaar vandaag (niet online) slaat de krant de spijker op zijn kop door te stellen dat Femke niet zoveel te verwijten valt.