Maxime waarschuwt nog één keer

347

De ambassadeur van Zimbabwe moet bij Maxime Verhagen op het matje komen, omdat het land de deur dicht houdt voor de Nederlandse mensenrechtenambassadeur. Niet acceptabel, vindt Maxime, en als Mugabe en zijn trawanten niet inbinden, gaat hij er werk van maken bij de Verenigde Naties.

Om de een of andere reden denk ik dat Maxime dat goed kan, op het matje roepen. Ben Bot verdacht ik er altijd van dat hij ook onder vier ogen beleefd en voorkomend bleef. Bij minister Verhagen denk ik dat niet. Eerder vermoed ik dat hij de ambassadeur van Zimbabwe in een wurggreep neemt en hem net zo lang pijn doet tot het misnoegen van de Nederlandse regering op geen enkele manier meer als een milde berisping uit te leggen valt.

Aan Maxime gaan we nog veel plezier beleven de komende jaren. Benieuwd hoe hij zich houdt bij de eerste handelsmissie naar China.