Uur U nadert voor Waterfront (2)

333

En hoe ging de presentatie van Waterfront gisteravond? Fijn dat jullie ernaar vragen. Nou, dat ging goed. De raadsleden konden wel waardering opbrengen voor ons verhaal dat we 600.000 structureel bezuinigd hebben tegen eenmalige kosten van 230.000 euro.

Bovendien hebben we een overtuigend verhaal over een bredere programmering, toenemende bezoekersaantallen en hogere baromzet. Waterfront is snel de place-to-be aan het worden voor muziekminnend Rotterdam. We barsten zo uit onze voegen dat we zo gauw mogelijk willen verbouwen om de capaciteit uit te breiden.

Aan het eind van de sessie vond een aantal fracties ons verhaal zelfs zo overtuigend dat ze het meteen op de eerstvolgende raadsvergadering wilden zetten, omdat ze nog weer nader advies van de wethouder onnodig vinden. Benieuwd of dat gaat lukken, anders wordt het tot eind april geduld oefenen.

PS: lees ook het verhaal in de Volkskrant vanochtend (korte versie online) over poppodia. De noodzakelijke professionaliseringsslag hebben wij dus alvast achter de rug.