Uur U nadert voor Waterfront

331

Sinds de sluiting van Nighttown (nog steeds dicht, ondanks injectie van 400.000 euro door de gemeente) is Waterfront het grootste poppodium van Rotterdam. Ook Waterfront verkeert in zwaar weer: de afschaffing van id-banen betekende een structurele korting van 600.000 euro op de subisidie. Dat verlies heeft Waterfront helemaal weten op te vangen, maar de noodzakelijke reorganisatie heeft 230.000 euro gekost. Dat geld heeft het podium niet.

Morgenavond (acht uur, stadhuis, iedereen welkom) presenteren we de plannen voor de cultuurwoordvoerders van de gemeenteraad. Daarna volgt hopelijk snel actie, want de behandeling is in januari al een keer afgeblazen. Hoe langer je dik twee ton aan onbetaalde rekeningen voor je uitschuift, hoe ongeduldiger de schuldeisers worden.