Cultuurweekend: MSLM

372

Vanavond in showroom Mama de opening van MSLM, mode van jonge moslima’s. Er wordt ook een glossy boek over gepresenteerd. MSLM is geproduceerd door Natasa Heydra, een van mijn maatjes uit Studio KO. Dit is wat ze er zelf over te zeggen heeft:

“Een groep jonge modebewuste vrouwen, meestal tweede generatie moslim is binnen onze samenleving steeds duidelijker zichtbaar. MSLM laat de mode van deze groep zien. De meiden groeien op in Nederland, ze zijn Nederlands en deze achergrond zorgt voor een modieuze clash die voor zowel moslima’s als niet-moslima’s nieuwe, interessante vormen en silhouetten oplevert. Designers laten zich erdoor inspireren, gebruiken onderdelen uit de andere cultuur of ontwerpen custom-fit producten. Van traditie tot trendy, van het Midden Oosten tot hier in het Westen.”