De hetze tegen André en Marianne

369

Sinds Al Qaida in de gedaante van de Christen Unie tot het kabinet is toegetreden, dreigen belangrijke peilers onder de Nederlandse samenleving (abortus, euthanasie, homohuwelijk en tieten in de openbare ruimte) te worden weggeslagen. Naar verluidt willen de fundamentalisten zelfs het onderwijs voor meisjes afschaffen, omdat de vrouw toch achter het aanrecht hoort. Gelukkig houdt Ronald Plasterk manhaftig stand.

De taliban der lage landen hebben echter de gemeente Achtkarspelen reeds op de knieën gekregen. Dappere PvdA-strijders dolven het onderspit en moesten een nieuwe weigerambtenaar toelaten.

Ook het offensief tegen de dierentaliban is geopend. Geert Wilders vond het nog nodig een smoes (paspoorten, advieswerk voor de koning van Marokko) op te dissen, toen hij mensen wegens hun geloof een plek op het hoogste politieke podium probeerde te ontzeggen.

Maarten ’t Hart is die schaamte voorbij. Wat hem betreft moet Marianne Thieme opstappen, louter omdat ze zevendedagsadventist is. Heeft hij niks van gemerkt toen ze hem als lijstduwer vroeg, maar het gaat hem om het principe.