Grand Theft Auto ondermijnt de rechtsorde!

363

Het wordt de hoogste tijd dat wij in Nederland en West-Europa de achtergronden van computerspelletjes en de inhoud en strekking van “Grand Theft Auto” serieus gaan nemen. Daarom wil ik hier ingaan op de wordingsgeschiedenis van “Grand Theft Auto” (GTA) in vergelijking met “Tomb Raider” (TR).

In GTA is het de bedoeling zoveel mogelijk misdaden te begaan, auto’s te stelen, mensen te beroven. Mensen laten zich inspireren tot moord door dit spel, dat een toets aan de westerse beschaving en rechtsorde niet kan doorstaan.

Toegegeven, ook TR bevat veel geweld, maar dat wordt ingezet om schatten te vinden en kwaaierikken uit de weg te ruimen. Bovendien is Lara Croft een lekker blank ding. Daarom wordt het de hoogste tijd dat er een gekuiste versie van GTA op de markt komt. Waar wachten wij nog op?

M.S.H. Frankenvrij

PS: heeft u ook mijn werkje over de koran en de bijbel gelezen?