Wat het betekent om groen te zijn

360

Mooi initiatief van Paul Vermast, een oproep om waardig met elkaar te discussiëren. Het zou fijn zijn als GroenLinks weer de sfeer terug kon vinden van de Kosovo-discussie, toen er uiterst fundamenteel van mening verschild werd – veel dieper dan nu – maar het integere imago van de partij juist een grote impuls kreeg vanwege de waardigheid waarmee de meesten zich uitten.

Wel heb ik er een kleine aantekening bij: ik vind het niet erg als die discussie ook in de pers gevoerd wordt. Ik denk niet dat je de ‘groep Platvoet’ kunt verwijten dat de pers hun manifest heeft opgepikt. GroenLinks is geen partij die problemen liever intern houdt. De onenigheid mag geëtaleerd worden, als dat op een nette manier gebeurt, waarbij het niet zozeer gaat om het doordrijven van het eigen gelijk, maar om een gezamenlijke zoektocht.

PS: lees ook de column van Sylvain Ephimenco in Trouw vanochtend. Citaat: “Het probleem van GroenLinks is niet zijn elitaire karakter, maar zijn arrogantie.”