Allemaal de handjes achter de rug

411

Kijk, mensen, daar komt de Volkskrant dan eindelijk met beeldmateriaal dat aantoont hoe groot de toegevoegde waarde van de Nederlandse aanwezigheid in Irak was. Bestudeer onderstaande twee foto’s maar eens goed. De eerste is een Nederlandse actie, de tweede een Amerikaanse.

Vasthouden naar Nederlands model

Vasthouden naar Amerikaans model

Inderdaad, die Amerikanen maken er een zootje van. De gevangenen zitten bijna chaotisch op en door elkaar. De Nederlandse aanpak laat zien hoe je systematisch te werk gaat: lijntjes trekken, gevangenen op een rijtje zetten, hoofddoek op om ze in hun culturele waarde te laten.

Kortom, een waardevolle les voor zowel Amerikanen als Irakezen. Als ze daar allemaal de Nederlandse mentaliteit hadden, was dat land al lang op orde.