Attentie technopreventie

395

Toen ik zelf nog aan de Dordtselaan woonde (verhalen, beste mensen, verhalen dat ik daarover kan vertellen…), gooide mijn buurvrouw bij warm weer regelmatig een emmertje sop over de portiektrap naar beneden. Zo voorkwam ze dat junks en hangjongeren er gingen zitten.

In het rapport over misstanden aan de Dordtselaan, dat de commissie BVM van de gemeenteraad morgen bespreekt, lees ik dat hier tegenwoordig een andere methode voor bestaat. Technopreventie. Daar bedoelen ze mee dat de portieken afgesloten worden. En de camera’s vallen er vermoedelijk ook onder. Bij mij kwam de buurvrouw af en toe kijken en als er dan toch iemand een natte reet voor lief nam, dan kon hij op een authentieke Rotterdamse vermaning rekenen.

Enfin, u snapt, ik ben meer van de persoonlijke benadering.