Druk dan op ster, stelletje lurkers

419

Eerst dacht ik: leuk, dat gloggen met de sterren, we zien wel. Maar jullie weten hoe dat gaat: je kijkt toch regelmatig hoe je ervoor staat. Tegen wil en dank ga je waarde hechten aan je ranking. Je voelt ook een lichte ergernis om mensen die nauwelijks loggen, maar kennelijk een mailtje in hun vriendenkring hebben doen rondgaan om via de ranking-pagina hun positie op te vijzelen, of misschien wel hele avonden via anonieme proxy’s hun sterretje volblaffen, weet ik veel.

Dan blader je nog eens goed door je bezoekcijfers, met name uitkijkend naar de bezoekers die bij planeetgroenlinks vandaan komen, en dan denk je: hoe kan het nou dat mensen mijn logje zo interessant vinden dat ze op het origineel klikken en soms zelfs een reactie achterlaten, maar niet op ster drukken? Gisteren was het goed raak: veel traffic (206 unieke bezoekers), maar nauwelijks sterren. Kortom:

Ik ben uiterst ontevreden over jullie.

Jullie zijn lurkers, luie surfers die te beroerd zijn om hardwerkende loggers als ik een ster onder de riem te steken. Ik haat jullie, ik minacht jullie met heel mijn wezen. Maar jullie kunnen het goedmaken. Hiero.