En nog een lafaard ook

431

Dames en heren, we hebben een vijfde colonne. De matennaaier in de Noord-Hollandse statenfractie weigert zich bekend te maken. Lees het stuk van Harmen Binnema en vooral ook de reacties daaronder (en die van David Rietveld).

Het grote relativeren is begonnen. Nou nou, dat moet toch kunnen in een partij als de onze, dat je stiekem anders stemt dan afgesproken? Laten we daar nou niet zo’n punt van maken. Vooruit maar weer, ik schrijf wel een voorzetje voor de brief die alles goed maakt:

“Aanvankelijk was ik van plan direct na de stemming mijn motieven te verklaren: ik ben tegen de Eerste Kamer en vind dat GroenLinks daar niet aan moet meedoen, en als het niet anders kan, dan met zo min mogelijk zetels. Maar door de agressieve reacties op diverse websites voelde ik mij bedreigd. GroenLinks is toch wel heel erg afgegleden dat mensen al worden veroordeeld zonder dat hun motieven gehoord zijn …”

Enfin, voor wie het nog niet begrepen: het anonieme statenlid is zielig en dient beschermd te worden tegen de webloggende slippendragers van de partijtop. Allemaal voor het grote goed: een transparante partij zonder top.