Fracture: zien!

426

Even zie je Hannibal Lecter zitten, als Anthony Hopkins zich in zijn rol van Ted Crawford in de film Fracture vooroverbuigt naar de jonge officier van justitie die hem moet zien te veroordelen wegens poging tot moord op zijn vrouw. Hij fluistert, ergens tussen vertrouwelijk en boosaardig in, hem enkele intimiderende woorden toe.

Niemand anders was in het huis, Crawford zet een bekentenis op papier, er is maar één probleem: het gevonden wapen is nooit afgevuurd en Crawford heeft geen kruitsporen op zijn handen. Het duurt even voor de jonge officier, gespeeld door Ryan Gosling, beseft wat een machtige tegenstander hij heeft.

Zo creepy als Silence of the Lambs is Fracture niet, en er zitten net wat teveel overbodige nevenplots in, zoals een love interest voor de jonge held. Maar Anthony Hopkins is op zijn vileinst en doet je twee uur lang op het puntje van de stoel zitten.