Oud medium mag voorlopig blijven

396

Kijk, zo snel kan politieke actie werken. De inkt van het persbericht van Arno Bonte, gemeenteraadslid voor GroenLinks Rotterdam, was nog niet droog of RET-directeur Pedro Peters maakte bekend dat de strippenkaart voorlopig geldig blijft in de metro.

De reden is dat de oplaadmachines voor de pas nog niet goed werken. Maar het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat de Rotterdammers de pas niet blieven. In het begin moest je voor die pas betalen. Dat leverde kennelijk zo weinig animo op dat je hem gratis kon bestellen – een tijdelijke aanbieding waarvan de tijdelijkheid steeds meer tijdloze trekjes vertoont. Daarna ging de RET zelfs actief de boer op om hem te slijten, met een standje op Rotterdam CS. En nu dus het uitstel van executie voor de papieren variant.