Rondje evalueren

400

Laat ik het maar ruiterlijk erkennen: ik had geen hoge verwachtingen van de regionale evaluatiebijeenkomst die vandaag in Rotterdam plaatsvond. Dat was verkeerd. Het was een leuke, positief gestemde bijeenkomst waar zo’n tachtig GroenLinksers hun gedachten spuiden over de prestaties van de partij.

Het werken in kleine groepjes bevorderde dat iedereen het gevoel had dat hij zijn ideeën had kunnen delen. Uiteindelijk kwam er een top acht uit van aandachtspunten, met meer aandacht voor verwante organisaties bovenaan. Ook het rondje verplicht positieve kanten van de partij noemen was erg nuttig.

De uitkomsten gaan we als commissie Project 2008 uiteraard goed bestuderen om te kijken of we er argumenten in kunnen vinden om onze eigen wil door de strot van de partij te duwen. Pardon, dat was weer heel erg cynisch van mij. Het fijne aan de Rotterdamse bijeenkomst was nou juist het vrijwel ontbreken van wantrouwende geluiden.