Bericht van gringo: Boquete

472

Ik heb een zwak voor bergstadjes als Boquete en Cerro Punta, op de flanken van Volcan Barú in het westen van Panama. Een hoofdstraat met wat winkels, een paar zijstraten en daarboven laaghangende bewolking die zich van tijd tot tijd laat zaken in de straten, die dan een nevelig, verweesd aanzien krijgen.

Boquete en Cerro Punta liggen te voet dik twintig kilometer uit elkaar, waarvan acht kilometer een drassig junglepad dat vanuit Boquete strak omhoog loopt, omdat het stadje nu eenmaal een kilometer lager ligt dan zijn tegenhanger op de andere helling. Sendero de los Quetzales heet het, pad van de koningsvogel quetzal.

Enfin, u raadt het al, geen quetzal gezien vandaag. Wel potige steekvliegen en een enkele kolibri. Vochtig was het, en een aanslag op de benen. Na een drie uur durende bustocht terug, verwelkomde Boquete me met een zachte motregen die bijna aandoenlijk was.