Een vette baan voor Paul

450

Paul Rosenmöller heeft het commissariaat bij de NS (beloning maximaal 40.000 per jaar) nog niet geaccepteerd of de beschuldiging ‘zakkenvuller’ waart weer door de kolommen (hier, hier)

Nou vind ik het ook een boel geld, maar wat in geen van de nieuwsberichten erbij staat, maar wel in het persbericht van de NS, is dat Paul deze functie op verzoek van het personeel aanvaardt. Hij is voorgedragen door de ondernemingsraad. Dat nuanceert het wat mij betreft wel een beetje.

Iets anders dat nu weer opgerakeld wordt en waar hij zich moeilijk tegen kan verweren is de 70.000 per jaar die hij kreeg voor één dag in de week commissie Pavem. Die ene dag was een door regelgeving afgedwongen beperking voor dit soort functies. In werkelijkheid was hij er haast fulltime mee bezig. Nog altijd lekker betaald, maar het vullen van je zakken kost toch meer tijd dan iedereen denkt.