Ha, lekker Marco bashen

467

Marco Pastors, de voormalig wethouder van de Pim Partij Rotterdam die op initiatief van GroenLinks voorman Orhan Kaya zijn baan verloor, heeft moeite aan de bak te komen. Merkwaardig vindt hij zelf, want hij kan best een potje besturen (dat zal ook GroenLinks niet ontkennen, overigens), maar kennelijk zitten zijn moslim-uitspraken een potentiële baan in de weg.

Nou zou je zeggen dat de ‘echte Rotterdammer’ het allemaal een schande zal vinden, maar nee. De reactiekolommen van het AD/RD stromen vooral vol met verwensingen. “Wat een jankbal. Nu wordt ie zelf geconfronteerd met zijn ongenuanceerde uitspraken en is het nog niet goed. Er zijn genoeg vacatures maar meneer is zeker bang om vieze handen te krijgen.”

Update een dag later: GroenLinks raadslid Arno Bonte heeft een ideetje en GeenStijl pikt het op.