Krajicek op de bres voor burka

457

Een burka, de moslima-variant van de opgeheven middelvinger, hoeft geen beletsel te zijn voor het vinden van een baan. Maar echt makkelijker wordt het er niet op. Een burka-draagster die maar niet aan de bak wilde komen is door de rechter in het gelijk gesteld, toen zij in beroep ging tegen het besluit van de gemeente Diemen om haar te korten op haar uitkering.

Het vonnis is behoorlijk genuanceerd en sluit niet uit dat de draagster laster alsnog gekort kan worden. De kamervragen van Geert Wilders (“Kunt u aangeven sinds wanneer in Nederland de sharia is ingevoerd?”) zijn zo voorspelbaar dat ik er niet eens een link naar ga geven.

Maar goed, de rechtsstaat heeft dus gesproken. Een fijne eerste klus voor de nieuwe voorlichter van het ministerie van Justitie, de heer R. Krajicek (Richard Krajicek Foundation, VVD-stemmer).